Ketnet Brandt Weer: interview met wrapper Sien

Ook de Ketnetwrappers delen warmte uit! Sarah, Sien, Sander, Thomas en de kersvers gekozen nieuwe Ketnetwrapster Gloria helpen kinderen met hun actie voor De Warmste Week.

Maar hoe warm en solidair zijn de wrappers zelf? Waar wordt hun hartje warm van? Wij vroegen het aan Sien!

Jullie actie heet Ketnet Brandt Weer. Waaraan hoop jij te kunnen meewerken?

Ik vind het altijd leuk om dingen te kunnen doen die ik anders nooit doe. Zo heeft Thomas al met een brandweerwagen mogen meerijden. Dat vind ik wel cool. Dat kun je thuis niet doen. Maar ik vind het vooral superleuk om de Ketnetters in het echt te ontmoeten!

Waar wil jij je echt voor inzetten in De Warmste Week? Welk thema in het bijzonder raakt jou?

Ik heb laatst een reportage gezien over arme vluchtelingen, mensen die geen geld hadden voor een deftige woonplek, om een gewoon leven te leiden. Armoede raakt mij het meest, vooral omdat dat vaak zo onzichtbaar is. Er hangt een groot taboe rond.

De Warmste Week staat in het teken van vrijwilligers. Doe jij zelf aan vrijwilligerswerk?

Op dit ogenblik niet, maar ik heb vroeger veel jeugdwerk gedaan, kampen, speelpleinen … Ik heb ook nog in de wereldwinkel geholpen.

Als jij minister van solidariteit was, wat zou jij dan doen?

Ik denk dat het goed zou zijn als alle ministers eens met een minimumloon zouden proberen rond te komen. Dat ze een tijdje wisselen met mensen die het moeilijk hebben, eens in hun schoenen gaan staan. Dat zou hun empathie, hun medeleven, verhogen.

Wat wil je nog zeggen over De Warmste Week?

Ik vind het belangrijk dat we met Ketnet concrete acties doen, dat we de kinderen tonen dat er verschillende situaties zijn, dat niet alles goed loopt in de samenleving. En dan hoop ik dat we hen zo aansporen om als solidaire mensen op te groeien. Dat we hen laten zien hoe ze de samenleving wat warmer kunnen maken, bijvoorbeeld door aan vrijwilligerswerk te doen.